Gradiška

Bušilicom htjeli preuzeti općinu

Vijesti / Flash | 10. 03. 2015. u 14:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Četiri osobe, koje se predstavljaju kao Komisija za primopredaju, predvođeni Urošem Grahovcem, šefom vijećničke grupe SNSD-a, pokušale su nasilno, bor mašinom i alatom za obijanje, upasti u ured predsjednika Skupštine Općine Gradiška'', navodi se u priopćenju u kojem stoji kako je oko 12 sati pokušan nasilni upad u urede Skupštine Općine Gradiška.

Općinske službe odmah su, kako se dodaje, pozvale policiju koja je došla na lice mjesta te obavjestile međunarodne institucije, Misiju OSCE-a i EUFOR-a.

''Nadležne institucije Općine Gradiška podnijet će kaznenu prijavu protiv osoba koje su sudjelovale u ovakvom vandalizmu i insistirati na bezuvjetnom kažnjavanju u skladu s odredbama Kaznenog zakona Republike Srpske'', stoji u priopćenju iz lokalne uprave.

Najavljuju i kako će Općina Gradiška preduzeti sve aktivnosti i tražiti od nadležnih institucija aktivnosti na zaštiti u vršenju svojih zakonskih nadležnosti.

Od Vlade Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova i nadležnih pravosudnih institucija kao i Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine tražit će, dodaju, da poduzmu aktivnosti iz svojih nadležnosti kako bi se praksi napadu na pravnu državu i demokratski poredak stalo ukraj.

Dosadašnji predsjednik Skupštine Općine Radislav Dončić ukazuje već duže vrijeme da nije ispoštovana procedura sazivanja i zasjedanja lokalnog parlamenta na kojem je, zajedno sa 60 lokalnih dužnosnika, smijenen, dok Uroš Grahovac, koga je nova skupštinska većina predvođenja SNSD-om izabrala za novog predsjednika lokalnog parlamenta traži pečat kako bi zauzeo predsjedničko mjesto.

Protekla tri pokušaja primopredaje dužnosti nisu uspjela, jer je Dončić tražio da mu se dostave validna akta ili sudski nalog da preda vlast, dok je Grahovac prijetio i policijom u preuzimanju vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close