Kočenje napredak

Busek: BiH mora riješiti svoje unutarnje probleme

Vijesti / Flash | 04. 12. 2015. u 10:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši vicekancelar Austrije i dugogodišnji specijalni koordinator Pakta stabilnosti u jugoistočnoj Europi Erhard Busek izjavio je u intervjuu za Avaz da poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO-u predstavlja otvaranje nove perspektive za cijelo područje zapadnog Balkana.

Ovaj iskusni austrijski političar i vrsni poznavatelj geopolitičke situacije te prilika na Balkanu, pristup Crne Gore najmoćnijoj vojno-političkom savezu smatra logičnim, a s obzirom na to da je, kako tvrdi, i ranije najavljivan.

"Strateški je veoma važno. Istovremeno, pristupanje Crne Gore NATO-u predstavlja izuzetno dobar znak za druge zemlje poput BiH. Ovo je najjači signal iz Bruxellesa da je zadržan interes za ostale zemlje Balkana da također postanu članice Saveza - naglasio je Busek.

Upitan što će to konkretno značiti za BiH, kazao je da ovo što se dogodilo tijelom ministarskog sastanka u Bruxellesu te u konačnici poruke generalnog tajnik NATO-a Jensa Stoltenberga, predstavlja istovremeno znak, ali možda više opomenu da se unutarnji problemi u BiH konačno moraju rješavati.

"Oni apsolutno koče svaki napredak ka NATO-u i EU!", zaključio je Busek u intervju za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close