Borba protiv džihadista

Bugarska pomaže kurdske borce

Vijesti / Flash | 30. 09. 2014. u 17:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarska je dostavila iračkoj vladi "lako oružje" i streljivo za kurdske snage u borbi protiv džihadista, navelo je u utorak u priopćenju bugarsko ministarstvo obrane.

Isporuka sadrži "1.800 komada lakog oružja" i šest milijuna komada streljiva, u vrijednosti tri milijuna eura, navodi se u tekstu i precizira da je donaciju "već primila iračka strana". Nije naveden datum.

Ova "hitna isporuka vojne pomoći" je namijenjena "kurdskim snagama sigurnosti Pešmergama, koji su potencijal za stvarno suprotstavljanje snagama organizacije Islamska država", naglasilo je ministarstvo.

Nekoliko zemalja, od kojih Albanija, Njemačka, Kanada, Hrvatska, Danska, Sjedinjene Američke Države, Francuska, Velika Britanija, Mađarska, Italija, Češka Republika su priopćile posljednjih tjedana da su isporučile ili imaju namjeru isporučiti oružje kurdskim borcima u Iraku.

Inače, Velika Britanija je izvela svoje prve zračne udare u Iraku na položaje grupe Islamska država (IS), izjavio je u utorak ministar obrane Michael Fallon.

Bombarderi Tornado su uništili artiljerijski položaj i jedno vozilo opremljeno teškim mitraljezom, preciziralo je ministarstvo obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close