Budimir u općini Teslić

Budimir: Žrtve rata podsjećaju koliko su voljeli ovu zemlju

Vijesti / Flash | 10. 08. 2012. u 13:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Komušini je danas obilježana 20. obljetnica od osnutka 111. xp brigade Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) Žepče koja je u svom sastavu imala i vojnu Komušine, a tom prilikom otkriveno je i spomen - obilježje za 52 poginula pripadnika ove brigade iz Komušine, dok je 200 pripadnika te postrojbe ranjeno tijekom ratnih zbivanja u BiH.

Obilježavanju ove obljetnice prisustvovao je i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir koji je za Fenu kazao da su ovo vremena u kojima se treba prisjetiti žrtava koje su pale u proteklom ratu za slobodu hrvatskog naroda i za izgradnju bolje budućnosti BiH.

"Te žrtve su svima nama vodilje i trebale bi biti vodilje u našem djelovanju i svakodnevnom životu budući da su svojom žrtvom pokazali koliko vole ovu zemlju jer su se za nju bili spremni žrtvovati", istaknuo je Budimir. Dodao je da bi danas svima nama trebalo malo više odricanja i žrtvovanja kako bi se izgradila bolja zajednica, te kako bi žitelji u BiH imali bolju budućnost.

U okviru programa obilježavanja 20. obljetnice stradanja Hrvata na prostoru Teslić - Komušina upriličena je akademija na kojoj je predsjednik Budimir održao govor, a uručena mu je i zahvalnica jer je pružio potporu izgradnji danas otkrivenog spomen - obilježja.

Današnji skup zajednički su organizirali Udruga dragovoljaca veterana domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Općina Teslić.

Kopirati
Drag cursor here to close