Panika iznad Engleske

Britanski presretači lovili ruske nuklearne bombardere

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 17:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nebu iznad grada Bournemoutha jučer se odvijala prava drama kada su engleski radari detektirali dva ruska nuklearna bombardera tipa TU-95.

Ruski zrakoplovi koji u teoriji mogu nositi svaki po dvije nuklearne bombe opasno su se približili engleskom zračnom prostoru, tako da je Ministarstvo obrane hitno na noge podiglo cijelo englesko zrakoplovstvo.

Engleski presretači su ekspresno poletjeli i približili se Rusima tako blizu da su im čak i rukama mogli signalizirati da se udalje...Srećom, Rusi su ih poslušali tako da je izbjegnut puno gori incident.

Što su ruski zrakoplovi uopće radili na nebu iznad Engleske? Tamošnji stručnjaci smatraju da Putin samo ispituje situaciju i traži slabosti suparnika u slučaju da dođe, kako to Englezi nazivaju, do novog Hladnog rata.

"Ovakva situacija je jako neobična. Ruski zrakoplovi u većini slučaja prođu Norvešku i spuštaju se na Sjeverno more. Vjerojatno su namjerno izazivali RAF da vide kako će ovi reagirati", rekla je Elizabeth Quintana, članica znanstvenog tima koja radi u vojnom institutu.

Ministarstvo obrane poslalo je službeno priopćenje u kojem navodi da Rusi nisu ušli u engleski zračni prostor.

Kopirati
Drag cursor here to close