Gdje curi?

Britanija ljuta na američke medije zbog detalja iz Manchestera

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 06:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanske službe sigurnosti razmatraju mogućnost prekida razmjene osjetljivih obavještajnih informacija sa SAD u vezi s istragom napada u Manchesteru, piše danas Daily Express.

Britanija i SAD sklopile su ranije sporazum o sigurnosti koji, između ostalog, podrazumijeva razmjenu obavještajnih podataka i informacija.

Međutim, nakon što se u američkim medijima pojavile fotografije s mjesta napada, kao i informacije u vezi s počiniteljem, britanski dužnosnici razmatraju mogućnost limitiranja razmjene informacija s ciljem zaštite istrage.

Srna prenosi kako je New York Times objavio fotografije s detaljnom analizom i prikazom scene napada u Manchester areni. Američki list je ovo objavio mnogo prije nego što je policija Manchestera potvrdila informacije o počinitelju i okolnostima napada.

Očekuje se da će britanski premijer Theresa May postaviti ovo pitanje u razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na samitu NATO danas u Bruxellesu, objavio je list Guardian..

List navodi da je Vlada "bijesna" zbog detalja koji su procurili i koje su objavili američki mediji u vezi s istragom napada u Manchesteru.

Inače, britanska policija izvijestila je u srijedu da je uhitila i sedmu osobu povezanu s terorističkim napadom u Manchesteru, a obavještajni izvori, kako prenose mediji, otkrivaju da je pronađeno još eksploziva koji je mogao biti iskorišten nakon napada u ponedjeljak u kojem je ubijeno 22 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close