SV. mihovil

Branitelji obilježavaju Dan Policije Herceg-Bosne

Vijesti / Flash | 29. 09. 2014. u 12:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata uputila je danas u povodu 29. rujna, blagdana sv. Mihovila i zaštitnika policije prigodnu čestitku.

''Povodom blagdana sv. Mihovila, Dana Policije Herceg-Bosne, ovim putem izražavamo zahvalnost obiteljima poginulih i umrlih hrvatskih policajaca, pripadnicima Specijalne policije Hrvatske Republike Herceg-Bosne, pripadnicima aktivne i pričuvne temeljne policije, dužnosnicima i djelatnicima Policije Herceg-Bosne, ali i svima onima koji su svoj daljnji angažman nastavili u županijskim i federalnim ministarstvima unutarnjih poslova, u obavještajno-sigurnosnim agencijama, graničnim, pravosudnim i carinskim policijama, u zaštitarskim tvrtkama te svim drugim oblastima koje se tiču sigurnosti i zaštite kolektivnih i pojedinačnih interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini'', ističe se u čestitki.

U povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, HSP Herceg-Bosne uputio je čestitku zahvalnosti svim hrvatskim policajcima, te obiteljima poginulih i umrlih pripadnika Policije Herceg-Bosne.

''Policija Herceg-Bosne je ponos hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Njena uloga u Domovinskom ratu je nezasluženo stavljena u drugi plan, što je neprihvatljivo i nedopustivo. Upravo je uspostavom Policije Herceg-Bosne i njenim ogromnim doprinosom u obrambeno-oslobodilačkim operacijama u BiH, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini stvorio političko-pravne temelje za nesmetano funkcioniranje svih vitalnih institucija na prostorima Hrvatske Republike Herceg-Bosne, ali isto tako stvorio je i bitne uvjete za sigurnost i zaštitu civilnog stanovništva i njihove imovine. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ne smije nikada zaboraviti ulogu hrvatske policije u Domovinskom ratu, niti zaboraviti hrvatske policajce koji su položili život na oltar Domovine'', ističe se u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close