Geldern

Bradati dvadesetogodišnjaci maltretirali njemačke plivače

Vijesti / Flash | 27. 07. 2016. u 11:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačkim nudistima poručeno je da će biti "istrijebljeni" nakon što je skupina bradatih dvadesetogodišnjaka upala na bazen vičući "Allahu Akbar".

Šest muškaraca pljuvalo je na žene i djecu koji su plivali bez odjeće, nazivajući žene "droljama". Incident se dogodio na bazenu u gradu Geldernu u njemačkoj regiji Sjeverna Rajna - Westphalia, poznatoj po sklonosti nudističkom plivanju.

Jedna od žena koja je bila na kupalištu rekla je da je bila "zaista preplašena", a prema drugi očevicima, muškarci su plivače nazivali nevjernicima.

Muslimanska je skupina govorila tečan njemački, ali su prijetnje upućivali i na arapskom.

Radnica na bazenu izjavila je za medije da je od izgrednika zatražila da budu tiši, nakon što su se posjetitelji žalili. Izgradnici su zatim otišli na obližnje skijalište na vodi, gdje su zlostavljali još građana, prije nego što ih je jedan od djelatnika otjerao.

Istovremeno, profesionalna plivačka asocijacija u Njemačkoj izjavila je da želi smanjiti rastući broj seksualnih napada od strane izbjeglica na javnim bazenima, obučavajući migrante da postanu spasioci na bazenu. Savezna asocijacija njemačkih profesionalnih plivača (BDS) kaže da bi to bila inkluzivna mjera koja bi koristila svima.

Kopirati
Drag cursor here to close