Dom naroda funkcionira

Bradara: Dom naroda ima dovoljnu većinu za sve važne odluke

Vijesti / Flash | 08. 06. 2015. u 16:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parlamentarni život u Federaciji BiH, što se tiče Doma naroda, funkcionira i u novonastaloj političkoj situaciji, proizilazi iz današnje izjave Lidije Bradare (HDZ BiH), predsjedavajuće Doma naroda i članice izaslaničkog kluba Hrvata.

U izjavi novinarima je ona u prilog tome navela današnje većinsko izglasavanje ("uz konstruktivne i zdrave rasprave izaslanika") srednjoročne poljoprivredne strategije FBiH na izvanrednoj sjednici tog Doma održanoj u Sarajevu.

Činjenicu da su izaslanici koji su ujedno članovi Demokratske fronte (DF) glasovali protiv, Bradara nije htjela komentirati već je konstatirala da Dom naroda ima "dovoljnu većinu" koja je u stanju donijeti odluke od značaja za Federaciju i sve njene građane.

Bradara je takvu izjavu dala u aktualnom političkom trenutku u Federaciji u kojem je Demokratska fronta, kao jedna od stranaka dosadašnjih sudionica u vladajućoj koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom i Strankom demokratske akcije (SDA), najavila razlaz s koalicijskim partnerima jer s njima nije imala isto mišljenje prilikom prošlotjednog usvajanja u Federalnoj vladi uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim poduzećima.

Vladini ministri iz Demokratske fronte usprotivili su se tada toj uredbi, jer, kako su naveli, neosnovano razvlašćuje resorna federalna ministarstva iz procesa ovih imenovanja a ovlašćuje Vladu, što, po njima, znači da stavlja imenovanja pod politički utjecaj stranaka, drugih dviju članica vladajuće koalicije.

Neki mediji su javili da ministri Demokratske fronte neće sutra sudjelovati u radu nove najavljene sjednice Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close