majkić tvrdi

Bošnjačka politika rukovodi pravosuđem

Vijesti / Flash | 28. 07. 2014. u 08:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je kako se izvođenje pred lice pravde svih koji su prekršili zakon nikako ne uklapa u bošnjačku politiku, koja vuče ključne poteze iz središnjice SDA.

Majkić ističe kako bošnjačka politika rukovodi pravosuđem i da "im još jedino nedostaje ovladavanje Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) BiH kako bi postali sigurni da su njihovi ključni kadrovi abolirani od svih kaznenih djela učinjenih tijekom i nakon rata".

"To i jeste razlog što je direktor SIPA-e Goran Zubac postao problem i zato su ga se htjeli riješiti. Njegova kategoričnost, nepotkupljivost i odlučnost da pred lice pravde dovede sve one koji su prekršili zakon nikako se ne uklapa u bošnjačku politiku", rekla je Majkić za Glas Srpske.

Naglasila je kako su posebno upadljivi orkestrirani napadi na Zupca nakon uhićenja zastupnika SDA Šemsudina Mehmedovića, koji je osumnjičen za ratni zločin.

Dodala je kako je paljenje zgrada institucija tijekom prosvjeda u Federaciji BiH iskorišteno kao idealna prilika za pokušaj uklanjanja Zupca i da Bošnjaci ovladaju SIPA-om.

"Jasno je svima da SIPA nema ovlasti za angažiranje specijalne jedinice za podršku ako nije riječ o kaznenom djelu terorizma. Kako je mogla intervenirati specijalna jedinica za borbu protiv terorizma kada je prosvjedovao gladni narod, kako je to okvalificirao tadašnji ministar sigurnosti Fahrudin Radončić", upitala je Majkić.

Dodala je kako je simptomatično da Tužiteljstvo BiH, s ciljem sagledavanja kompletnog događaja u vezi s paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, nije obuhvatilo nijednu od nadležnih policijskih agencija koje su za to neposredno odgovorne.

Majkić ističe kako je Neovisni odbor parlamenta BiH profesionalno i u skladu sa zakonom donio odluku da Zubac nastavlja rad u punom kapacitetu i bez ikakvih ograničenja.

"Protiv odluke su očekivano bila samo dva bošnjačka člana Neovisnog odbora. Apsurdno je da se odluci javno usprotivio i Šemsudin Mehmedović, koji je zaprijetio Neovisnom odboru da će krivično odgovarati zato što nije smijenio Zupca. Čovjek osumnjičen za najteže ratne zločine prijeti neovisnom tijelu parlamenta BiH! Može li ovakva država opstati", upitala je Majkić.

Kopirati
Drag cursor here to close