Teške riječi

Bošković je fašist, a Hrvati imaju spremne neke stare metode za Stolac

Vijesti / Flash | 23. 12. 2016. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Stoca Stjepan Bošković je fašist kojeg bi se postidio i Mussolini, izjavio je medijima Salmir Kaplan (bivši) kandidat za načelnika stolačke Općine.

Kaplan je na primjeru kabla BH Telecoma koji je došao do mosta, a ne može dalje, rekao kako Bošković to blokira jer smatra da je to bošnjačka firma.

Tijekom obraćanja medijima u sklopu posjete predsjednika SDA Bakira Izetbegovića Stocu rekao je kako ne želi govoriti o mogućim odlukama.

''Ne bih želio prejudicirati odluke suda pored svih ovih nekih stvari koje mi se spočitavaju i koje mi se pripisuju, a koje ne stoje, da mi se još pripiše i da utječem na sud'', rekao je Kaplan dodavši kako su ''sudski procesi politički, isti oni iz 83. što su se vodili''.

''To je tako nego mi o tome još ne pričamo zato što nam je preče da vodimo ovu borbu ovamo koja se vodi pred Središnjim izbornim povjerenstvom. Pred SIP-om imamo jednu veliku borbu jer je SIP politički motiviran. Da vi bogdo samo pročitate te odluke. Ja ne znam jesu vama dostupne. Ne morate uopće biti pravnici. Ljudi u dispozitivu daju citat zašto nekoga skidaju s liste i onda u obrazloženju sami sebe demantiraju. To je jedan amaterizam i politikantstvo i jedna opća katastrofa'', kaže Kaplan navodeći kako je to ''užas jedan'' i da su to sebi uzela za pravo četiri člana koja su dobila ''politički zadatak da to prelome preko koljena i njih ne zanima apsolutno ni pravo ni zakon''.

Kaplan je rekao kako neće pristati na režirane izbore te da ih, ako ništa drugo, mogu bojkotirati.

''Svi mediji, apsolutno svi, ja ne znam kako se to moglo dogoditi, su prenijeli jednu lažnu informaciju kada se apelacijsko vijeće suda BiH očitovalo o žalbi. I svi su mediji prenijeli kako je usvojena žalba Općinskog izbornog povjerenstva. To nije istina. Žalbe Općinskog izbornog povjerenstva su odbijene. Članovima je četiri godine zabranjen rad i ne smiju se nigdje u životu četiri godine baviti izborima. I to je ono što se u Stocu događalo taj dan i što se događa ima 15 - 16 godina'', rekao je i dodao kako u Stocu ''nitko od Bošnjaka nema pravo vidjeti nepravilnosti tamo gdje članovi HDZ-a to nadgledaju''.

''Rješenje za Stolac su fer izbori gdje nitko neće imati primjedbi, a to nikad niste čuli iz usta HDZ-a jer njima to ne treba. Ovo je hrvatski prostor i ovdje HDZ mora biti na vlasti nebitno hoće li ukrasti izbore. Nisu spominjali neke druge metode kojima su se služili, ali mislim da i to imaju negdje u malom mozgu'', rekao je Kaplan.

Govoreći o tome kako se SIP nenadležnim proglasio o statusu načelnika Boškovića, Kaplan je rekao kako se iznenadio.

''Ja sam mislio da će mu dati da ima pravo biti načelnik 100 godina. Imaju oni četiri ruke i mogu odlučiti što god hoće, ali njemu je džaba to kad nema proračuna. Proračun se ne smije usvojiti a onda moraju biti izbori, on će ih prvi tražiti. Neka pobijedi on na izborima. Ja nemam nikakav problem da pobijedi. Ali ne može dobiti odluku o privremenom financiranju jedan da. Sat ne može dobiti jer sve mora ići preko SDA. Dok sam ja u SDA on ne može dobiti sat vremena, a kamoli tri mjeseca. Jer nama u Stocu ne treba Mostar'', rekao je Kaplan.

Izetbegović je pak rekao kako neće amnestirati greške SIP-a u odnosu na ovaj grad.

''Uzeli su sebi za pravo da budu suci i istražitelji. Pozivam ih da ne idu u ovom smjeru. Neka omoguće da se održe izbori u ovom gradu", kazao je, između ostalog, Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close