Nemoguća koalicija

Bosić: Želimo promjene, ali bez Dodika

Vijesti / Flash | 29. 11. 2014. u 22:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska demokratska stranka (SDS) se nada se da će biti dio vlasti kako bi mogli otvoriti mnoge procese i u RS i u BiH - rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

"Prije svega treba da se utvrdi stvarno stanje u kojem se nalazimo, a koje se godinama prikriva. Nakon toga pokrenut ćemo proces odgovornosti prema onima koji su donosili odluke koje su dovele do ovakve pljačke i ekonomske propasti", rekao je Bosić, nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a u Istočnom Sarajevu.

Na pitanje da li bi SDS i SNSD mogli zajedno ući u vlast na nivou BiH radi jedinstvenog glasa iz RS, Bosić je odgovorio da je Milorad Dodik pokazao šta misli o tome kada je sa SDP-om i HDZ-om izbacio SDS iz parlamentarne većine i Vijeća ministara BiH.

"Želimo promjene i u RS i u BiH. Ukoliko budemo dio vlasti pokrenut ćemo borbu protiv kriminala i korupcije, a to u bilo kakvoj koaliciji sa Miloradom Dodikom i SNSD-om nije moguće. Zato je ta vrsta koalicije nemoguća. SDS bi u slučaju koalicije sa SNSD-om bio paravan za pokriće svega onoga što se događalo u proteklih devet godina.

Mi smo dobili glasove građana RS da branimo njihove interese, a ne interese Milorada Dodika i SNSD-a. Namjera SDS-a je da pokrene procese koji su godinama namjerno zakočeni, što nas je dovelo u blato iz kojeg nema izlaza ukoliko Dodik i njegova stranka ostanu na vlasti", naveo je Bosić.

SDS od aktualne Vlade Republike Srpske traži da građane obavijesti u kakvom stanju se nalazi bankarski sustav RS-a i koliko je proračunskog i novca građana propalo u 'Bobar banci'.

"Propast 'Bobar banke' samo je vrh ledenog brijega", kaže predsjednik SDS-a i dodaje da će se sada pokrenutu lavina takvih slučajeva koji će ugroziti bankarski i ekonomski prostor RS. U SDS-u su rekli da aktualna vlast pokušava tešku ekonomsku situaciju prikriti nepotrebnim mandatarenjem i pričama o sklapanju skupštinskih većina u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close