Suđenje za klevetu

Bosić: Imam dokaze protiv Dodika i rado ću ih reći na sudu

Vijesti / Flash | 23. 03. 2015. u 15:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić tvrdi da ima dokaze o 'korupciji i velikim iznosima novaca koji su završili u privatnim džepovima Milorada Dodika i njemu bliskih osoba', koje će iznijeti protiv predsjednika SNSD-a na ročištu koje je zakazano po Dodikovoj tužbi za klevetu.

Dodikova osnova za tužbu je ranija Bosićeva konstatacija da "Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju RS-a, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom i koji je ukrao milijunske iznose, za nekoga može reći da je lažov".

Bosić je ovo rekao reagirajući na prethodne Dodikove navode da je 'Bosić patološki lažov'.

''Dodik me je tužio zbog dijela rečenice 'da je ukrao milijunske iznose' - rekao je Bosić navodeći da to znači da je Dodik 'slagao' sve što je obećavao na političkom nivou.

Bosić je danas potvrdio novinarima da je primio poziv iz Osnovnog suda u Banjoj Luci za prvo ročište, 8. travnja, te da će 'vrlo rado na sudu dokazivati direktnu odgovornost Dodika za korupciju i velike iznose novaca koji su završili u privatnim džepovima i Dodika i njemu bliskih osoba, rođaka, kumova, političkih saradnika, stranačkih prijatelja'.

Lider SDS-a je još ustvrdio da je 'Dodik morao znati za sve ono što se događalo u RS-u u proteklom razdoblju i što je oštetilo građane za stotine milijuna' te iznio i neke od afera koje su se događale kao što je privatizacija Robne kuće 'Boska', Fabrike glinice 'Birač', afera zgrada Vlade, autoput Banja Luka-Gradiška, zemljišne i afere u zdravstvu ...

''To što aktuelna vlast u RS-u nije odgovarala za te afere ne znači da nije kriva, već može da znači da postoji veliki politički uticaj u pravosuđu...'' - rekao je Bosić izrazivši nadu da će sud u ovom sudskom postupku biti objektivan, jer je to šansa, kako kaže, da pokaže jedno novo lice, što je važno za sve građane.

Kaže da će njegov dokaz protiv Dodika biti i imovinski karton predsjednika SNSD-a te zahtjev o visini poreza koje je platio na svoju imovinu.

Bosić je izrazio nezadovoljstvo što je u RS-u na sceni veliki nepotizam i korupcija koji se moraju suzbiti.

U tužbi koju je Milorad Dodik podnio protiv Mladena Bosića zbog klevete traži se naknada štete od 10.000 KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close