Novo, novo, novo vrijeme

Bosić: Fuele želi pokrenuti novi krug razgovora o rješenju za odluku ''Sejdić-Finci''

Vijesti / Flash | 03. 02. 2014. u 15:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije (EU) Peter Sorensen obavijestio je danas lidera Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića da bi europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele u narednom razdoblju ponovo želio pokrenuti novi ciklus razgovora o imeplementaciji presude "Sejdić-Finci“.

Novi krug razgovora bi trebalo obaviti, kazao je, u ovom mjesecu.

Bosić je rekao da je Peter Sorensen danas u posjeti Banja Luci kako bi obavio razgovore s političkim predstavnicima o njihovima planovima za nastavak pregovora za rješavanje odluke "Sejdić-Finci“.

Predsjendik SDS-a navodi da on nema nikakve nove detalje i nije čuo da je bilo tko promijenio svoje stavove u vezi s pitanjem "Sejdić-Finci“ da bi stoga mogao biti optimist o ishodu tih razgovora.

Ponovio je da je pozicija i stav SDS-a o provođenju odluke "Sejdić-Finci“ ista i u RS definiranja konsenzusom, a da je problem u Federaciji BiH.

''Trebalo bi obaviti razgovore među političkim partnerima u Federaciji BiH, pa tek onda pozvati sve nas'', rekao je Bosić i naveo da su predstavnici RS-a spremni nazočiti tim sastancima, ukoliko je to potrebno, bez namjere da odustanu od svojih stavova.

Nije problem, kaže, da se u Federaciji BiH primijeni neizravan model članova Predsjedništva BiH iz tog entiteta, ukoliko se tako dogovore u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close