RS

Bosić Dodiku: Nije ovo obračun kod O.K. Korala

Vijesti / Flash | 07. 03. 2014. u 19:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ocijenio je manipulacijom izjavu predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika u kojoj je dao rok SDS-u da u narednih 10 dana podnese zahtjev za raspisivanje prijevremenih izbora u RS.

Bosić je naglasio da se zna tko odlučuje kada će biti izbori, a to je skupštinska većina u RS.

- Odluka oko toga kada će biti izbori i na koji način je u rukama onih koji imaju skupštinsku većinu i vlast u RS. Znači u rukama Milorada Dodika i on treba da odredi da li će biti izbora ili ne - rekao je lider SDS-a.

Bosić ističe da ovo nije „obračun kod O.K. Korala (Corralla)“, već politički život.

Podsjeća da je SDS ranije predložila SNSD-u da razmisli da je možda bolje da se ranije održe izbori i da se ne čeka listopad, jer je sve teža situacija u RS.

- Ako bude čekao listopad, bojim se da će RS doći u veoma turbuletnu situaciju - rekao je Bosić.

Ocijenio je i da je vrijeme da vlast prestane s „dječijim igrama“.

- Vrijeme je da shvate kakva je zaista situacija u RS. Od zavaravanje sebe i vlastitog naroda niko nema koristi. Što prije promjene dođu u RS, imamo veću šansu da izvučemo iz duboke krize u koju smo dovedeni - zaključio je predsjednik najveće opozicijske stranke u RS.

Dodik je danas još jednom ponovio da svi trebaju biti svjesni da, ukoliko bi se izbori održali za 60 dana, mogu trajati samo do studenog.

Neka opozicija, kaže on, snosi odgovornost.

- SNSD je spreman da izađe na izbore i u svibnju i u listopadu - naveo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close