Ukrajina

Borbe nastavljene, pobunjenici se povlače, civili ginu...

Vijesti / Svijet | 29. 07. 2014. u 10:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 19 civila poginulo je tijekom noći u žestokim borbama između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine, priopćile su u utorak lokalne vlasti.

Ukrajinska vojska potiskuje proruske snage sve dublje prema njihovim uporištima, Donjecku i Lugansku, a također pokušava da potpuno opkoli neka područja koje su sada pod kontrolom proruskih snaga, uključujući mjesto pada aviona aviokompanije Malasya Airlines, koji se 17. srpnja srušio sa 298 putnika i članova posade, prenosi agencija Reuters.

Dužnosnici grada Gorlovka priopćili su da je sinoć u napadu na taj grad poginulo 14 civila, uključujući petoro djece, dok su vlasti Luganska navele da je pet osoba poginulo kad je granata pogodila tamošnji starački dom.

- Neprijatelj koristi sva raspoloživa sredstva da bi potpuno opkolili Donjecku Narodnu Republiku - izjavio je u ponedjeljak navečer u Donjecku zapovjednik proruskih snaga Igor Strelkov.

Proruske snage navode da je od početka ofanzive službenog Kijeva početkom svibnja poginulo ili ozlijeđeno ukupno 7.400 ukrajinskih vojnika, dok vlasti u Kijevu navode da ta brojka iznosi značajno manjih 1.500, prenosi agencija Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close