Načelnik za Bljesak

Borba s vatrom: Grahovo upomoć zove helikoptere

Vijesti / Flash | 21. 07. 2015. u 10:14 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Situacija je kritična. Zvali smo u pomoć federalnog premijera da nam odobri slanje helikoptera kako bismo ugasili požar i spriječili njegovo širenje prema selima, koja su za sada obranjena'', rekao je za Bljesak.info načelnik Općine Grahovo Uroš Makić.

Načelnik ističe kako su ljudi prepušteni sami sebi te da je vatra uništila ono što su si pripremali za zimu. Najavio je kako su stigla i obećanja iz okolnih općina da će priskočiti u pomoć.

''Važno je da očuvamo sela i imovinu. Problem si visoke šume koje će teško biti gasiti'', rekao je načelnik kojeg smo kontaktirali dok je bio na terenu u selu Korita.

Gašenju požara pomoglo je i jedno vatrogasno vozilo iz Livna koje se, nakon što je potrošilo vodu, vratilo u svoju bazu. Naime, kako nam je potvrđeno, Grahovo je bilo i bez vode, što je dodatno otežavalo gašenje vatre.

Da je situacija kritična, potvrdio nam je i Dodo Lakić, djelatnik tamošnje šumarije.

''Gori oko kuća, požar je zahvatio šumu i minirani teren. Čuju se detonacije. Požare za sada gasi lokalno stanovništvo, policija i djelatnici šumarije. Treba nam svaka pomoć'', rekao je za Bljesak.info Lakić.

Iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite priopćeno je tek kako je u općini Bosansko Grahovo prostorni požar izbio 15. srpnja između sela Donje Peulje i Marinkovci i da je i dalje je aktivan.

''Požar gase pripadnici Šumarije Bosansko Grahovo i mještani, pripadnici MUP-a i DGS-a. Požar je najaktivniji na području naselja Korita i Luka'', navodi federalna Civilna zaštita.

Kopirati
Drag cursor here to close