Čin osobne prirode

Bombaški napad u banjalučkom autobusu osobne je prirode

Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2014. u 16:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB) Mladen Marić rekao je da današnja eksplozija u autobusu "Autoprevoza" u Banja Luci, u kojoj je poginuo vozač autobusa Branu Topića (55), nije teroristički čin, već je riječ o činu osobne prirode, navodeći da policija ima saznanja da je počinitelj i ranije prijetio nastradalom.

Policija u Banjoj Luci traga za Željkom Stevanovićem za koga postoji osnovana sumnja da je danas aktiviranjem bombe ubio vozača autobusa Boru Topića (1961.).

Banjalučkoj Alternativnoj televiziji je u policiji potvrđeno da je Stevanović još 2010. godine zapalio automobil u vlasništvu danas ubijenog vozača Bore Topića.

Marić je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banja Luci rekao da, uprkos angažiranju svih raspoloživih snaga CJB Banja Luka, počinitelj još nije uhićen. Marić nije htio da potvrdi da li je izvršitelj ovog ubojstva Željko Stevanović (50), javila je Fena.

On je dodao da policija nadgleda uže i šire područje naselja Lazarevo, gdje bi mogao da se krije počinitelj, te da je angažiran i helikopter MUP-a Republike Srpske.

Marić je rekao da se nesreća dogodila u 10:45 sati kada je nepoznati napadač ubacio bombu u autobus na stanici u Ulici knjaza Miloša dok je autobus primao putnike.

Prema njegovim riječima, vozač gradskog autobusa je poginuo, a lakše su ozlijeđene dvije osobe.

On kaže da policija raspolaže informacijama da se u autobusu nalazilo desetak putnika.

Marić je pozvao građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom događaju da se jave najbližoj policijskoj postaji ili na broj telefona 122. On je naveo da istragu vodi dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, po čijem nalogu radi policija.

Kopirati
Drag cursor here to close