Nije bilo stradalih

Bombardirana kuća čelnika Hamasa u Gazi

Vijesti / Flash | 29. 07. 2014. u 06:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč pozivu glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona da se zaustavi nasilje - na Bliskom istoku nema prekida vatre.

Izraelski zrakoplov ispalio je noćas raketu na kuću čelnika Hamasa u Gazi Ismaila Hanije, ali u napadu nije bilo žrtava, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Gazi.

Glasnogovornica izraelske vojske nije imala informacija o tvrdnjama palestinske strane.

Hanijin sin potvrdio je na svojoj Facebook stranici da se napad dogodio i dodao da je kuća bivšeg predsjednika Hamasove vlade u Gazi bila prazna.

Hamas je izvijestio da je gađana i njegova televizijska postaja Al-Aqsa, no postaja je nastavila s emitiranjem.

S padom noći u Gazi moglo se čuti intenzivno granatiranje, a vojska je upozorila tisuće Palestinaca da napuste svoje kuće u području oko grada Gaze, što je obično uvod u veće vojne udare.

Nekoliko je raketa ispaljeno iz Gaze prema južnom i središnjem Izraelu, uključujući i područje Tel Aviva. Najmanje jednu srušio je izraelski proturaketni obrambeni sustav Čelična kupola. Nema izvješća o šteti i žrtvama.

Izraelska vojska priopćila je da je jedna raketa oborena nad jugom zemlje dok su druge dvije pale 10 kilometara južno od Tel Aviva te da u napadu nije bilo žrtava, izvijestila je agencija ANSA. ANSA navodi da je odgovornost za raketni napad na Izrael u svom priopćenju preuzelo oružano krilo Hamasa, brigade Ezzedine al-Qassam.

Palestinski militanti ubili pet izraelskih vojnika

Militanti iz Gaze koji su prešli na teritorij Izraela kroz tunel ubili su petero izraelskih vojika u sukobu kod Nahal Oza blizu granice s pojasom Gaze, priopćila je izraelska vojska.

Incident koji se dogodio jučer povećao je broj poginulih u izraelskoj vojsci toga dana na deset.

Kopirati
Drag cursor here to close