ubojstvo

Bomba na vratima: Ubijena odvjetnica u Bihaću

Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2015. u 09:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U eksploziji bombe u petak u 8:30 u Ulici Bihaćkih branitelja poginula je poznata bihaćka odvjetnica Jasmina Koričić.

U Bihaću je jutros došlo do eksplozije od koje je poginula jedna žena, rekao je Srni glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

"Eksplozija, za sada nepoznate naprave, dogodila se u 8:30 sati u naselju Gornje Prekunje u Ulici bihaćkih branilaca, ispred jednog odvjetničkog ureda", naveo je Šiljdedić.

Šiljdedić kaže da još nije poznato da li je eksplozivna naprava postavljena ili bačena. Prema njegovim riječima, službenici županijskog MUP-a vrše očevid i u toku je istražni postupak, s ciljem rasvjetaljavanja svih okolnosti ovog događaja.

Iako službenih potvrda nema, pojedini bihaćki mediji navode kako je eksplozivna naprava bila vezana za vrata.

 

Odvjetnica Koričić rođena je 1954. godine u Bihaću, gdje je završila gimnaziju, a Pravni fakultet u Sarajevu. Radila je na poslovima pravnika u Općini Bihać, deset godina kao sutkinja Suda udruženog rada u Bihaću, bila je i predsjednica Općinskog suda za prekršaje Bihać, te predsjednica Višeg suda za prekršaje Bihać.

U odvjetništvu je već 18 godina, a radila je uglavnom oblast građanskog prava, a kaznene postupke nije radila.

''Bila je izuzetno vrijedna, borbena i savjesna žena, te nas je utoliko više ovaj slučaj iznenadio i zatekao'', izjavila je Feni predsjednica Regionalne advokatske komore Bihać Safeta Alijagić.

Dodala je da u Komori nisu imali nikakvih pritužbi na nju.

Regionalna advokatska komora najoštrije osuđuje ovaj čin kao akt terorizma i kao bezuman, podmukao i kukavički napad, te traži od nadležnih da poduzmu sve aktivnosti radi pronalaska počinitelja ovog djela.

Iz Komore naglašavaju da odvjetnici obavljaju tešku i odgovornu profesiju u kojoj su nezaštićeni i faktički i prema zakonskim propisima, s obzirom na već nekoliko počinjenih napada na ličnost i imovinu odvjetnika, od kojih neki ni do danas nisu riješeni.

Kopirati
Drag cursor here to close