Pojačane mjere sigurnosti

Bljesak.info u Stocu: Policija na ulicama, situacija mirna

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 07:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Situacija u Stocu je mirna. Prema izvještajima naših službenika s terena, jutros nije zabilježen nijedan incident. Pojačane su mjere sigurnosti, ulicama patroliraju naši policajci i brinu se da izborni proces protekle u redu i bez izgreda.

U Policijskoj stanici smještena je i postrojba pripadnika specijalne policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije'', potvrđeno je za Bljesak.info u Policijskoj upravi Čapljina.

Također doznajemo kako se trenutno u Stocu nalazi 130 pripadnika policije i 100 pripadnika specijalne policije koji su u Stolac stigli iz cijele Bosne i Hercegovine. Iza podne očekuje se dolazak novih pedeset pripadnika specijalne policije.

Jake policijske snage u središtu grada

Policijske snage raspoređene su na području cijele općine Stolac, posebice u gradskom središtu. Policajci u parovima patroliraju ulicama, a najviše njih nalazi se u blizini biračkih mjesta.

Više policijskih vozila nalazi se ispred Policijske postaje Stolac, gdje su smješteni i pripadnici specijalne postrojbe MUP-a HNŽ-a, koji su spremni reagirati u slučaju izgreda.

Inače, nedjeljno jutro u Stocu protiče mirno. Građani ispijaju jutarnju kavu i obavljaju svoje redovite aktivnosti. Neki od njih već su obavili svoju građansku dužnost, dok će drugi to učiniti kasnije. Žao im je, kažu, što su zbog ove situacije dospjeli u središte pažnje cijele javnosti.

Stočani ne žele nove izgrede

''Stolac se u fokus samo stavlja kad je u pitanju problem, kao što je ovaj vezan za prekid izbora. Inače, kada sva ova pompa prođe, mediji će otići, a Stočani će biti ostavljeni svojim problemima'', kaže za Bljesak.info Mario iz Stoca, koji je među prvima obavio svoju građansku dužnost.

Kaže da ne očekuje nikakve izgrede i kako se nada da neće doći do novog podizanja tenzija u gradu na Bregavi.

''Nadam se da se neće dogoditi gluposti kao 2. listopada. Ne treba nam to, da budemo grad slučaj. Važno je da danas izaberemo svoje predstavnike, a onda da od njih tražimo da nam kroz insitucije omoguće bolji život'', zaključuje naš razgovor Mario.

Ponovljeni lokalni izbori za načelnika i općinsko vijeće u općini Stolac započeli su jutros u sedam sati.

''Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme i bez ikakvih incidenata'', potvrdio je za Bljesak.info predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Jozo Matić.

Kopirati
Drag cursor here to close