Gostovao na radiju

Bivši visoki predstavnik u BiH: Petrich uvjeren u brzi dolazak promjena

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 12:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući u emisiji 'Danas' Radija Bosne i Hercegovine, nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Wolfgang Petrich iznio je glavne poruke konferencije u Berlinu i ciljeve tzv. novog pristupa Njemačke i Europske unije rješavanju krize u regiji, a posebno u BiH.

Između ostalog, Petrich je rekao: "Nije moguće napraviti lakši put u Europsku uniju jer onda nećete biti u stanju preuzeti pozitivne elemente iz članstva u Uniji. Prvo morate uspostaviti funkcionalnu vlast. Država ne može sebi dopustiti vlade koje plaćaju, a koje su prvenstveno birokratske, koje su komplicirane, koje ne pomažu razvoj gospodarstva jer je previše prepreka za razvoj.

To je ono što mora doći iz Bosne i Hercegovine uz pomoć Europske unije. Budite uvjereni, konferencija u Berlinu će poslati veoma snažnu poruku regiji i Bosni i Hercegovini posebno. Ne postoji mogućnost da se nastavi kao do sada. Čak i ako naredni izbori ne donesu promjene, uvjeravam vas da će promjene doći u Bosnu i Hercegovinu veoma brzo", rekao je Petrich za BH radio 1.

Kopirati
Drag cursor here to close