mektić

Bitno je priznati: Napad u Zvorniku službeno označen kao terorizam

Vijesti / Crna Kronika | 28. 05. 2015. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti BiH načinilo informaciju vezano za teroristički napad u Zvorniku, a Tužiteljstvo BiH ga je definitivno okvalificiralo kao teroristički napad, potvrdio je novinarima ministar Dragan Mektić.

''Načinili smo i informaciju koja se odnosi na provedenu akciju Ministarstva unutarnjih poslova RS-a kodnog naziva Ruben i dostavili parlamentu. Danas će parlament raspravljati o tome i pretpostavljam da će donijeti određene zaključke'', kazao je Mektić.

Naveo je da je u međuvremenu zahtijevao da se skinu sve oznake tajnosti s ovih dokumenata upravo kako bi se javnost mogla upoznati o svim detaljima i da apsolutno bude transparentna priča o ovim događajima.

Dodao je kako je Ministarstvo predložilo određene mjere parlamentu te da pretpostavlja da će sigurno dio tih zaključaka usvojiti, prenosi Srna.

''Pretpostavljam da će parlament imati određenih svojih dodatnih zaključaka, prijedloga. Ono što budu prijedlozi i zaključci parlamenta to će nas obvezivati'', rekao je Mektić.

Istaknuo je kako je najbitniji zaključak da ''pronađemo instrumente ovdje u organizacijskom, institucionalnom smislu da se suprotstavimo prisutnom terorizmu u BiH''.

''Najvažnija je stvar, po mojoj ocjeni, da priznamo da imamo problem terorizma u BiH. Ako to priznamo, uvjeren sam i da ćemo naći odgovarajuće mjere. Mi intenzivno radimo u okviru Ministarstva na jednom dokumentu koji će trebati ponuditi odgovor na pitanje kako se suprotstaviti terorizmu'', kazao je Mektić.

Rekao je kako ne želi da to budu neke deklarativne mjere nego da budu ''konkretne, operativne mjere i radnje koje će udariti na terorizam ovdje i pobijediti i poraziti terorizam''.

''Namjerno sam rekao da ćemo pobijediti šaku kriminalaca i prevaranata koji žele dovesti u pitanje sudbinu ove zemlje i svih nas u ovoj zemlji zbog svojih radikalnih i necivilizacijskih ideja'', rekao je Mektić.

Naime, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici koja je počela u Sarajevu trebao razmatrati Informaciju Vijeća ministara BiH o napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, te o nedavnim uhićenjima na prostoru Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close