Banja Luka

Biraj život bez oružja: Uništeno 430 komada naoružanja

Vijesti / Flash | 29. 11. 2014. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 430 komada naoružanja koje su građani dobrovoljno predali policiji u kampanji 'Biraj život bez oružja' u subotu je uništeno livnici Tvornice 'Jelšingradu' u Banjoj Luci.

Kampanja 'Biraj život bez oružja' Ministarstvo unutarnjih poslova RS provodi od 1. rujna 2013. godine uz podršku UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog križa, Misije OSCE-a u BiH, britanskog veleposlanstva u BiH i EUFOR-a.

Zakonom o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja građanima je omogućeno da dobrovoljno predaju policiji naoružanje koje posjeduju bez ikakvih sankcija i protiv njih se neće pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

U 'Jelšingradu' je danas uništeno i naoružanje koje je prikupljeno u Federciji BiH i Brčko distriktu. Ministarstvo unutarnjih poslova RS se ovim putem zahvaljuje građanima koji su prepoznali značaj ove problematike i policiji predali oružje koje ilegalno posjeduju, rekao je direktor Policije RS- Gojko Vasić.

Do sada je u RS i BiH uništeno više od 8.000 komada naoružanja koje su građani predali policiji u ovoj kampanji. Vasić je, komentirajući istragu o audio materijalu na kojem premijerka Željka Cvijanović govori o navodnoj kupovini poslanika u RS, ponovio da je istraga usmjerena u više pravaca.

"Nadležni organi moraju da provjere autentičnost snimka, kao i navode koji se na njemu pojavljuju", ustvrdio je Vasić i dodao da će tužiteljstvo tražiti da vještačenje obave domaći stručnjaci, ali i njihove kolege iz inozemstva.

Kopirati
Drag cursor here to close