Granična policija

Bijeljina: U kamionu otkriveni migranti iz Afganistana

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 13:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina u srijedu su na carinskom terminalu Međunarodnog graničnog prijelaza Rača priveli četiri ilegalna migranta nakon prijave vozača, državljanina Bugarske, da je čuo buku u tovarnom prostoru kamiona.

Strani državljani su bili u priključnom vozilu Kögel, bugarskih registarskih oznaka, u kojem je državljanin Bugarske prevozio metalnu konstrukciju iz Bugarske u Bosnu i Hercegovinu.

"Ilegalni migranti nisu posjedovali putne isprave, a u razgovoru s našim službenicima su izjavili da dolaze iz Afganistana. Pregledom priključnog vozila policijski službenici PGP Bijeljina uočili su prekid sajle. O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju", priopćeno je iz GP BiH.

Državljanin Srbije lišen slobode zbog oružane pljačke

Službenici Postrojbe granične policije Višegrad u srijedu su slobode lišili B. S. (1993.) pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište. Graničnim provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Tjelesne ozljede'. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Sudske policije Trebinje.

Dan ranije, 21.2.2017. službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo su lišili slobode državljanina Republike Srbije S. M. (1992.) nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Oružana pljačka'. Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Istanbula. S. M. je predat službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close