još jedna

BiH u najvećoj krizi od Daytona

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 07:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH je u najvećoj ustavnoj krizi od Daytona, vrišti s naslovnica svih tiskovina u Bosni i Hercegovini.

Večernji list piše da se ''kako se i očekivalo, predstavnici stranka iz Republike Srpske u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu pojavili na jučerašnjoj, zakazanoj sjednici ovog doma''.

Svoju odsutnost, navodi Večernjak, najavili su još u srijedu, nakon što je većina u Kolegiju glasovala protiv zahtjeva Mladena Bosića, zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma, da se održavanje sjednice prolongira za deset dana. Kvorum za održavanje sjednice je ipak bio ispunjen jer je bilo prisutno 28 zastupnika, a 14 zastupnika iz RS-a nije došlo na sjednicu. Jedini zastupnik koji je predstavljao izbornu jedinicu iz RS-a na sjednici je bio Sadik Ahmetović iz SDA. Tako je na početku sjednice predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović konstatirao da sjednici ne nazoče zastupnici iz RS-a, dok ih je iz Federacije BiH bilo 25.

I Nezavisne novine navode kako je na sceni najveća kriza vlasti od Daytona.

''Kriza vlasti u institucijama BiH je najveća postdaytonska kriza, a na to ukazuje i činjenica da se Predsjedništvo BiH ne može sastati, te da pored toga što je Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH, već dva puta pokušavao da zakaže sjednicu, druga dva člana Predsjedništva BiH to ne žele'', navode Nezavisne novine.

Navode kako to da se situacija dodatno usložnjava, pokazuje i odgađanje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kao jednog od najviših zakonodavnih tijela u BiH.

''BiH u blokadi'', piše Dnevni avaz u tekstu o neodržavanju sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close