Napuštanje BiH

BiH se još nije oporavila od vala iseljavanja iz devedesetih, a već ju je dočekao novi

Vijesti / Flash | 21. 10. 2016. u 12:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac danas je primila u nastupnu posjetu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke Christiane Hohmann tijekom koje je naglasak stavljen na socijalno-ekonomske reforme u kontekstu europskih integracija BiH.

Hohmann je naglasila kako smatra “veoma važnim susresti se sa ženama u državnoj vladi, a posebno sa ministricom iznimno važnog portfelja kao što su ljudska prava, na koja ćemo obratiti posebnu pažnju, ali i pružiti podrušku u sljedećem razdoblju“.

Zajednički je izraženo očekivanje da će jačanjem ekonomije i vidljivim rezultatima reformskih procesa svi uvidjeti da je jedinstvo i zajedničko djelovanje jedini način napretka Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

''Socijalne i ekonomske reforme u prvoj fazi jesu i bolne i teške, ali dugoročno daju rezultat. Zato sam sretna da je već odluka o prihvatanju aplikacije BiH za sticanje statusa kandidata ishodila da se u Njemačkoj sve više poduzetnika zanima za Bosnu i Hercegovinu kao investiciono područje'', navela je veleposlanica Hohmann.

Zaključeno je kako se mora zaustaviti odliv građana iz naše zemlje, pri čemu je Hohmann istaknula kako poseban problem za BiH predstavlja činjenica da se među onima koji žele napustiti zemlju nalazi najaktivnija generacija - mladi.

Ministrica Borovac je istaknula kako se BiH još nije oporavila od vala iseljavanja iz devedesetih, a već nas je dočekao novi.

Naglasila je kako europske integracije vidi kao način da se madi BiH zadrže u zemlji i kroz konkretne rezuzltate napretka uvjere da ostanu u svojoj domovini.

Istovremeno, dodala je Borovac, u sljedećem razdoblju bit će intezivirana suradnja sa bh. iseljeništvom i kroz izradu Politike odnosa sa iseljeništvom što će biti prvi dokument kojim se institucionalizira suradnja BiH i njene dijaspore u kojoj se prepoznaje ogromni razvojni potencijal naše zemlje, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close