Sastanak Vijeća

BiH nije na dnevnom redu Vijeća za vanjske poslove

Vijesti / Flash | 18. 07. 2016. u 11:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars -Gunnar Wigemark izjavio je u Sarajevu da danas na sastanku Vijeća za vanjske poslove, odnosno ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije, Bosna i Hercegovina nije predviđena kao jedna od točaka na dnevnom redu.

Međutim, dodao je, prema njegovim saznanjima, bit će ipak određene diskusije vezane za BiH.

''Očekujem da će izjave koje će uslijediti nakon ovog sastanka Vijeća za vanjske poslove biti pozitivne u smislu dešavanja u BiH, uključujući parafiranje Protokola za adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, do sada realiziranih reformi u okviru Reformske agende. Sigurno je da će Vijeće pozvati BiH da ne usporava već, štoviše, da ubrza postignuti napredak'', kazao je Wigemark.

Istaknuo je da ima još pitanja koja treba rješavati, koja uključuju i aranžman s MMF-om, aktivnosti sa Svjetskom bankom i „naravno ostaje pitanje mehanizma koordinacije“.

''Ponavljam da mehanizam koordinacije jedan je od jasno navedenih kriterija za članstvo BiH u EU. Neće sigurno se dati 'zeleno svjetlo' bez ispunjavanja ovog uvjeta za članstvo BiH'', kazao je Wigemark.

Kopirati
Drag cursor here to close