Potpisan sporazum

BiH i Njemačka će razmjenjivati tajne podatke

Vijesti / Terorizam | 13. 09. 2017. u 12:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i veleposlanica Savezne Republike (SR) Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade SR Njemačke o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka, prenosi Fena

Ovim sporazumom se osigurava potpuna zaštita i utvrđuju procedure razmjene tajnih podataka između nadležnih sigurnosnih agencija dviju država.

Istovremeno, ukazano je na važnost ovog sporazuma posebno u zajedničkoj borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala i terorizma, te jačanja povjerenja policijskih agencija dvije države.

Osim oblasti sigurnosti i policijske suradnje ovaj sporazum je izuzetno važan i za unapređenje odnosa i u drugim oblastima, posebno ekonomiji.

Naime, sporazum omogućava i proširenje suradnje kompanija i omogućava izvoz roba, pružanja usluga i izvođenje radova za koje je potrebno provesti procedure iz oblasti industrijske sigurnosti, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Podsjetimo, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić je jučer održao sastanak s Mektićem, na kojem su utvrdili kako BiH nema problema s terorizmom.
Nakon današnjeg sastanaka Zvizdića s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem i direktorima bh. sigurnosnih agencija, na kojem je razgovarano o sigurnosnoj situaciji s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma i izazovima u sigurnosnom sektoru, novinarima se obratio i ministar Mektić.

''Ne možemo prihvatiti teorije jednog broja kvazieksperata i kvazianalitičara, koji u zloj namjeri iznose takve podatke koji urušavaju stvarni pravni integritet ove države i nanose ogromnu štetu ekonomiji te izravno ili neizravno i veliku financijsku štetu turizmu'', izjavio je Mektić.
Zaključio je da nitko na svijetu u ovom trenutku ne može kazati da je zaštićen u potpunosti od terorizma te da to ne može kazati ni BiH, ali ni bilo koja druga zemlja u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close