Prekogranična suradnja

BiH i Crna Gora započele zajednički projekt zaštite od požara

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 20:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanjem Memoranduma o suradnji između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Direktorata za izvanredne situacije MUP-a Crne Gore, Instituta za zaštitu od požara i eksplozija (INZA) iz Sarajeva i Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro), službeno je označen i početak dvogodišnjeg projekta “Prekogranična zaštita od požara“.

Projekt financira Europska unija u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Projektom je predviđena nabavka opreme za zaštitu i spašavanje od požara, treninzi i obuke za spasitelje i ostale u sustavu zaštite i spašavanja, prekogranične pokazne vježbe, kampanja informiranja stanovništva o opasnostima koje prijete od požara, te izrada zajedničkog prekograničnog plana zaštite od požara.

Sporazum su početkom tjedna u Podgorici potpisali pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić, generalni direktor Direktorata za izvanredne situacije Crne Gore Mirsad Mulić, direktor INZA Edin Garaplija i izvršni direktor FORS Montenegro Veselin Šturanović.

Ovaj projekt predstavlja nastavak dobre suradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore i predstavlja zajednički doprinos u razvoju sustava dvije države na putu ka Europskoj uniji.

Projekt prekogranične zaštite od požara obuhvatit će općine Mostar, Jablanica, Konjic, Ravno, Stolac, Čajniče, Gacko, Bileća i Trebinje u BiH te Nikšić, Žabljak, Plužine, Pljevlja i Šavnik u Crnoj Gori.

Vrijednost projekta za Bosnu i Hercegovinu je 198.000 eura, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close