Mostar

BiH dobila 99 novih graničara

Vijesti / Flash | 10. 08. 2016. u 13:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje u Mostaru promovirana je sedma generacija kadeta prvog nivoa Granične policije BiH. Devedeset i devet kadeta pohađalo je osnovnu policijsku obuku.

Obranivši završni rad, stekli su uvjete za čin „policajac“. Tijekom 12 mjeseci stručnog obrazovanja polaznika osnovne policijske obuke prvog nivoa, kadeti su imali 1.825 nastavnih i radnih sati.

Prošli su i praktični dio nastave u organizacijskim jedinicama GPBiH, te u entitetskim MUP-ovima. Kadeti su položili svečanu prisegu u Mostaru.

Certifikate im je uručio direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje Branko Vukoja.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da se sedma generacija kadeta školovala u skladu s novim nastavnim planom i programom, koji je usaglašen s nastavnim programom svih policijskih agencija i prema standardima Europske unije.

Istaknuo je da će u skorijem vremenu GPBiH odškolovati 70 kadeta, od kojih 50 u činu „policajac“ i 20 u činu „mlađi inspektor“, čime će se značajno ojačati kapaciteti ove policijske agencije. Obratio se i budućim radnim kolegama rekavši da su odabrali pravi, ali trnovit put kojim će ići tijekom profesionalnog rada.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić čestitao je kadetima i obiteljima završetak obuke.

Uz ostalo, rekao je da Granična policija BiH postiže sve značajnije rezultate i, uz stručno obrazovane kadrove i opredjeljenje rukovodstva, ova policijska agencija će biti još bolja.

Ovom prilikom direktor Vukoja kazao je da je velika čast biti policajac BiH i GPBiH.

Posebno je istaknuo činjenicu da je od 99 kadeta čak njih 98 imalo odličan uspjeh na praktičnom dijelu obuke.

Nakon uspješno završene obuke, kadeti se primaju na probni rad od 12 mjeseci.

Promociji kadeta GPBiH u Mostaru prisustvovali su čelnici Ministarstva sigurnosti BiH, policijskih i drugih agencija na državnom nivou, Oružanih snaga BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije, Tužiteljstva BiH i MUP-ova Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, predstavnici ICITAP-a, Savezne policije SR Njemačke, te rukovodioci i glavni inspektori Granične policije BiH. Najboljim kadetom proglašen je Miloš Đokić.

Kopirati
Drag cursor here to close