Tomislav nikolić

Big Shit, ali ljepše upakirano

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 13:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''21 godinu nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i pod kontrolom međunarodne zajednice, BiH nije uspjela postati država, i poručio da Srbija neće ništa učiniti da je destabilizira, kao što nije u stanju da je stabilizira'', rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

U izjavi za Sputnik, Nikolić je rekao kako Srbija nije u stanju ni stabilizirati BiH te da ''to moraju učiniti narodi koji u njoj žive".

Istaknuo je kako poštuje tuđe granice, ali očekuje s pravom da svatko poštuje granice Srbije, one u kojima je Srbija članica UN.

"Srbija ne vodi licemjernu politiku i želi dobre odnose s Hrvatskom ", rekao je Nikolić te naveo kako Slobodan Milošević nikoga nije upoznavao sa svojim razgovorima s Alijom Izetbegovićem i Franjom Tuđmanom i ocijenio da je bilo loše što je sam vodio tu politiku.

"Sjećam se da se u to vrijeme govorilo o nekakvim mapama podjele BiH crtanim na salvetama. Dakle, možda je to moguće, a ako to potvrđuju pronađeni dokumenti koje je slao veleposlanik SAD, onda je to najvjerojatnije točno", kaže Nikolić.

Prema njegovim riječima, u to vrijeme bi razgovori o podjeli BiH bili ravni izdaji, dok bi mnogi danas rekli da je to bila dobra ideja.

"Naknadna pamet nikada nije pomagala. Neću da se vraćam na to", rekao je Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close