desetak minuta

Biden i Izetbegović u 'četiri oka'

Vijesti / Flash | 26. 11. 2015. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon konferencije za novinare povodom sastanka u okviru procesa Brdo-Brijuni sami, u "četiri oka", nekih 10-ak minuta razgovarali su bošnjački član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović i potpredsjednik SAD-a Joe Biden.

U izjavi koju je za medije dao Izetbegović, on je naveo kako je sastanak u Zagrebu bio izuzetno dobar.

"Mislim da ga je dobro opisao gospodin Biden. Atmosfera među regionalnim liderima koja je obećavajuća. Naravno, mi imamo teret povijesti na plećima, milijune ljudi koji su silom iseljeni u regiji, nažalost, stotine tisuća koji su ranjeni i ubijeni. Nije lako približavati, voditi procese pomirenja i stabilizacije prilika. No, ako to neko može uraditi, mislim da je to upravo ova grupa lidera, koja se danas okupila u Zagrebu", rekao je on.

Izetbegović je otkrio da je Biden pomalo bio začuđen personalnim odnosima lidera zemalja regije.
"Razgovarali smo i o onim stvarima koje opterećuju regiju, koje prijete destabilizaciji stvari i ponovo ih vrate unazad. To su socio-ekonomska situacija, terorizam i njegovi efekti na regiju, izbjeglice koje prolaze kroz regiju, neke prijetnje referendumima u regiji", zaključio je Izetbegović, prenosi Avaz.

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden novinarima je kazao da je poznavao bivše predsjednike Srbije i Hrvatske, Slobodana Miloševića i Franju Tuđmana, te da mu je čast što je poznavao prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Aliju Izetbegovića.

''Bila mi je čast što sam poznavao oca predsjednika Bakira Izebegovića'', kazao je Biden.

Kopirati
Drag cursor here to close