Pridruživanje ISIL-u

Bh. građanin optužen zbog ratovanja u Siriji

Vijesti / Flash | 12. 02. 2016. u 13:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj iz Odjela za terorizam Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Senada Koštića (1993.) iz Velike Kladuše za kazneno djelo pridruživanja stranim paravojnim formacijama u Siriji.

On se tereti da je osmislio plan i pribavio novčana sredstva s ciljem da otputuje u Siriju, te da se priključi paravojnim i parapolicijskim snagama koje djeluju na području Sirije i Iraka u okviru struktura ISIL-a, koji je Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo terorističkom organizacijom.

Optuženi se tereti da je, početkom 2016. godine, otputovao u Sarajevo, te nakon toga u Podgoricu, odakle je avionom otputovao u Republiku Tursku, s ciljem da se iz Turske ilegalno prebaci na područje Sirije, ali je pravovremenom akcijom policijskih i sigurnosnih institucija, otkriven i spriječen u toj nakani, uhićen te vraćen u BiH, navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo će krivnju optuženog dokazivati pozivanjem devet svjedoka optužbe i prilaganjem oko 20 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close