Ankete

Bez Vučića, Nikolić i Jeremić idu u drugi krug predsjedničkih izbora

Vijesti / Flash | 20. 12. 2016. u 10:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić pobijedio bi u prvom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji, a ako se ne kandidira, u drugom krugu bi se izvjesno našli Tomislav Nikolić i Vuk Jeremić.

To pokazuju istraživanja javnog mijenja koja su u posljednjih mjesec dana provela čak tri istraživača - Nova srpska politička misao, Ipsos strategic marketing i Medijum Galup. Jedina razlika je u tome, što istraživanje NSPM prednost u drugom krugu daje Jeremiću, dok ispitanici u anketi Medijum Galupa kažu da bi pobjedu odnio Nikolić. U Ipsosu tvrde da će predsjednik CIRSD-a biti ogroman izazov u drugom krugu za aktualnog predsjednika.

Bojan Klačar, izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokraciju kazao je za "Blic" kako je ključna informacija hoće li se Aleksandar Vučić kandidirati na predsjedničkim izborima. Ukoliko se bude kandidirao, slijede, kako kaže, manje neizvjesni i manje zanimljivi izbori i najvjerojatnije njegova pobjeda već u prvom krugu.

''Nikolić, Jeremić i Vojislav Šešelj su se zasad isprofilirali kao najozbiljniji kandidati. A vrijeme će pokazati kako stvari stoje kada su u pitanju ombudsman Saša Janković i lider Dveri Boško Obradović. Ipak, tko god bude kandidat oporbe, aktualni predsjednik bit će blagi favorit u drugom krugu'', navodi Klačar.

On smatra i da će Nikolić mnogo teži i neizvjesniji posao imati protiv kandidata građanske opozicije nego protiv Šešelja ukoliko se ovaj nekim čudom nađe u drugom krugu. Klačar također vjeruje kako Nikolića može mnogo ozbiljnije ugroziti Vuk Jeremić, nego neki drugi oporbeni kandidat.

Kopirati
Drag cursor here to close