Poruke MMF-a

Bez trošarina nema tranše MMF-a

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 14:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da bi usvajanje zakona o akcizama na razini BiH moglo biti dodatni uvjet Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za isplatu tranši.

Tegeltija je rekao da ga neće iznenaditi ukoliko u studenom budu postavljeni dodatni uvjeti, kao prethodno pitanje za isplatu tranši.

"Mislim da će prethodno pitanje biti zakon o akcizama, jer tako smo dobili neke poruke", rekao je Tegeltija novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, oni koji su na vlasti u Sarajevu ponovo su blokirali proces donošenja zakona o akcizama, bez koga će teško biti nastavljena izgradnja mreže auto-puteva.

"Naši 'Auto-putevi' još imaju kapaciteta za taj dio posla, ali 'Auto-ceste' nemaju. To će vjerojatno biti najteže pitanje koje ćemo imati u razgovoru sa Misijom MMF-a", kaže Tegeltija.

On je naveo da u pismu namjere uvijek postoje prethodne mjere koje se moraju ispuniti da bi se mogla povlačiti dodatna sredstva i da to važi svaki put za svaku tranšu.

"Definirali smo neke od tih mjera u vezi sa rokovima", rekao je Tegeltija i dodao da je najveći dio mjera na entitetima.

Kada je u pitanju Republika Srpska, Tegeltija kaže da se obaveze u zakonodavnom dijelu odnose na to da do kraja godine budu usvojeni zakon o bankama, zakon o Agenciji za bankarstvo i zakon o doprinosima.

"Ostaju još neka tehnička pitanja za koja postoji obveza Agencije za bankarstvo i to su stvari koje smo definirali u prethodnom pismu namjere", naveo je Tegeltija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close