Emir Zlatar

Bez ozbiljnog monitoringa međunarodnih organizacija i na ovim izborima bit će prevara

Vijesti / Flash | 21. 09. 2012. u 11:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad i član Predsjedništva Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Emir Zlatar smatra da u BiH, nažalost, još nema elementarnih uvjeta za organiziranje demokratskih izbora po standardima kakvi važe u evropskim državama i društvima, jer je cjelokupno državno uređenje BiH uspostavljeno na nedemokratski način, gdje veliku odgovornost snosi i međunarodna zajednica.

U priopćenju za javnost navode da je na sastanku, koji je u Sarajevu organizirala delegacija Vijeća Europe s predstavnicima političkih stranaka i kandidata za lokalne izbore Zlatar je istaknuo ''katastrofalnu činjenicu s kojom smo se suočili na posljednjim izborima, u pogledu broja nevažećih glasova za izbor članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske''.

Zbog navedenog, kandidat za načelnika Općine Stari Grad Emir Zlatar apelirao je i zamolio da se maksimalno poveća broj promatrača za lokalne izbore uime Vijeća Europe i njenih komiteta.

"Ukoliko se međunarodne organizacije i institucije ozbiljno ne uključe u monitoring izbornog procesa na lokalnim izborima, iz dosadašnjeg iskustva, jasno je da će i na ovim izborima biti enormnih podmetanja i prevara. Gospoda iz Vijeća Europe složila su se s konstatacijama da izbori trebaju biti fer i korektni, te da će Vijeće Europe u tom smislu dati puni doprinos, jer osim što se trebaju provesti u miru, izbori moraju biti fer i korektni, u cjelokupnom toku", navode iz SDUBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close