brutalno ubojstvo

Bez napretka u istrazi ubojstva odvjetnice u Bihaću

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 07:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici MUP-a Unsko-sanske županije rade na istražnom postupku s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je stradala poznata bihaćka odvjetnica Jasmina Koričić, no zasada bez rezultata i službenih potvrda o mogućim počiniteljima.

''O istrazi nećemo govoriti ništa detaljnije, ali na dobrom smo putu da riješimo taj problem, izjavio je za Oslobođenje novi ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Senad Kljajić, odgovarajući na pitanje ima li napretka u istrazi i jesu li kolege iz Federalnog MUP-a priskočile u pomoć u slučaju napada u kojem je ubijena odvjetnica Jasmina Koričić iz Bihaća.

''Komesar surađuje sa svima koji su neophodni u slučaju. Upućena je i podrška iz FUP-a kada je u pitanju forenzika i sve drugo što se tiče detalja slučaja, a MUP USŽ odranije sa FUP-om ima fantastičnu suradnju i mislim da je to nešto što samo može pomoći da se slučaj riješi'', kazao je Kljajić.

Reagirao je i upravni odbor Odvjetničke komore Federacije BiH ponovno pozvavši nadležne državne organe BiH i FBiH da poduzmu sve zakonom predviđene mjere, kako bi se počinitelji brutalnog ubojstva Jasmine Koričić, odvjetnice iz Bihaća, otkrili i priveli pravdi.

''Uvažavajući činjenicu da se u posljednjih nekoliko dana, osim ubojstva odvjetnice Jasmine Koričić, izvršio napad na imovinu i ured odvjetnika Faruka Balijagića iz Tuzle, UO ocjenjuje da je potrebno kod nadležnih ministarstva pravde hitno pokrenuti inicijativu za izmjene i dopune kaznenog zakona FBiH i BiH u smislu da se maksimalno zaštite suce, tužitelji i odvjetnici od napada na život i tijelo i na njihovu imovinu'', istaknuo je danas na press-konferenciji u Sarajevu predsjednik UO Odvjetničke komore FBiH, odvjetnik Anto Petrušić.

Podsjećamo, poznata bihaćka odvjetnica Jasmina Koričić poginula je u eksploziji bombe u petak 13. veljače, u 8:30 u ulici Bihaćkih branitelja, ispred jednog odvjetničkog ureda. Iako službenih potvrda zasada još nema, pojedini bihaćki mediji navode kako je eksplozivna naprava bila vezana za vrata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close