Ništa krupno

Bez Mostara: Usuglašene tehničke izmjene izbornog zakona

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 21:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto kazala je, nakon što je danas u Čapljini završeno dvodnevno zasjedanje Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH, da su usuglasili samo neke pravno-tehničke izmjene Izbornog zakona, ali da o "krupnim, političkim temama" nisu razgovarali.

Pojasnila je da se spomenute izmjene odnose na preciznije odredbe te definiranje i demokratizaciju izbornog procesa.

''Ovo što smo danas napravili jeste određeni broj popravaka ili intervencija u Izbornom zakonu, oko 20-30, a radili smo i određene intervencije u Zakonu o financiranju političkih stranaka koje se tiču preporuka GRECO-a'', kazala je Krišto u izjavi za Fenu.

Napomenula je da krupna politička pitanja nisu ni bila tema razgovora tijekom ovog zasjedanja u Čapljini, jer ona neki način ona zadiru i u ustavnu nadležnost, dok je nadležnost Interresorne grupe - Izborni zakon.

Također, dodala je, nisu razgovarali ni o odluci Ustavnog suda BiH za Grad Mostar. To pitanje su, kaže, već delegirali na prethodnim interresornim skupinama, kada su ponudili određena rješenja.

Međutim, odlučili su da ostave mogućnost da se na političkoj razini pokuša postići neka vrsta dogovora oko implementacije ove odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close