Berlin

Bevanda sa Vučićem i Dačićem: Povezati se u svim aspektima

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda susreo se danas u Berlinu s premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tijekom susreta predsjedatelj Bevanda i premijer Vučić razgovarali su o današnjoj konferenciji o Zapadnom Balkanu i razmijenili stavove o odnosima u regiji. Naglasili su značaj daljeg povezivivanja u svim aspektima, a posebice u jačanju gospodarske suradnje u regiji, ističući da time žele pridonijeti stabiliziranju cijele regije.

Sugovornici su razmjenili mišljenja i o suradnji na europskom putu, naglašavajući da je europska perspektiva zajednički put za obje države. Sastanku je prisustvovao ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Predsjedatelj Bevanda predvodi izaslanstvo BiH na 'Konferenciji šefova vlada, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomskih poslova o Zapadnom Balkanu' u Berlinu čije je domaćin kancelarka SR Njemačke Angela Merkel.

Predsjedatelj Bevanda će poslijepodne sudjelovati na radnoj sjednici premijera sa kancelarkom SR Njemačke Angelom Merkel i predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barrosom, priopćeno je iz Ureda za informiranje VM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close