Načelnici i odjeli

Bešlićeva kazna: Nema potpisa bez gradonačelnika

Vijesti / Politika | 10. 12. 2014. u 14:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predrag Šupljeglav, Marina Deronjić, Božo Čorić i Omer Pajić, načelnici odjela u mostarskoj Gradskoj upravi su i dalje na svojim dužnostima ali više ne mogu donijeti niti jednu odluku, te je samostalno potpisati, potvrđeno je Večernjem listu iz Gradske uprave.

''Gradonačelnik je taj koji ima sve ovlasti u svojim rukama sukladno zakonu, samo ih, ako želi, prebaci na načelnike odjela u Gradskoj upravi. Sada je ta praksa prekinuta. Načelnici i dalje obavljaju svoju dužnosti, ali ne mogu potpisivati odluke. Taj posao je vraćen u ruke gradonačelnika, a sve se radi sukladno Zakonu o državnoj službi'', rekao je neimenovani izvor Gradske uprave Večernjaku.

Jedini načelnik u gradskoj Upravi koji i dalje ima ovlasti je Izet Šahović koji vodi Odjel za financije i nekretnine.

Iako u Gradskoj upravi nisu pojasnili što je uzrok Bešlićeva nezadovoljstva, odnosno, zašto se mostarski gradonačelnik odlučio na ovu odluku, Večernjak navodi kako je navodno Bešlić svoju odluku donio nakon što je kulminiralo nezadovoljstvo radom načelnika kojima su oduzete ovlasti. O kakvom nezadovoljstvu ni Večernjak ni izvor iz Gradske uprave nisu pojasnili.

''Cijela situacija je pomalo iznenađujuća s obzirom da se uglavnom radi o osobama koje s Bešlićem već godinama upravljaju gradom, odnosno, njegovim najbližim suradnicima'', piše Večernji list navodeći kako je iz Gradske uprave poručeno kako ova odluka neće rezultirati zastojem u radu odjela čiji su načelnici ostali bez ovlasti koje su imali.

Inače, danas je o kaznama govorio i jedan od ''kažnjenih'' načelnika, načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara Predrag Šupljeglav rekavši kako u odlukama nema ništa sporno, ali da ne zna na razloge.

''Zakonom o organizaciji organa uprave rukovoditelj, odnosno gradonačelnik ima pravo dodjeljivati ovlasti određenim službenicima, isto ih tako ima pravo povući. On je u ovom trenutku odlučio da je svrsishodnije da on potpisuje sve akte koji se odnose na upravne sporove, a koji su njegovi razlozi ja stvarno ne znam'', kazao je Šupljeglav.

Kopirati
Drag cursor here to close