Mostar

Beskućnik se ubio skokom sa Staklene banke

Vijesti / Crna Kronika | 04. 11. 2015. u 15:17 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beskućnik Ljubomir Bogdanović, izgubio je život u srijedu u osam sati ujutro počinivši samoubojstvo skokom sa Staklene banke u Mostaru, potvrđeno je za Bljesak.info iz policije.

Na mjesto događaja je izašlo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije koje je najavilo kako će u četvrtak uraditi obdukciju na tijelu nastradalog.

''Zasad nemamo nikakvih dokaza koji bi upućivali da je smrt posljedica kaznenog djela. U skladu sa Zakonom o kaznenom postupku sutra ćemo uraditi obdukciju. Pretpostavljamo da se radi o samoubojstvu'', rekao je dežurni tužitelj za Bljesak.info.

Bogdanović je bivši ovisnik, a prema riječima volontera koji su mu donosili hranu, u posljednje vrijeme se osjećao loše.

Bogdanović se u ponedjeljak nije pojavio na mjestu sastanka na kojemu su mu trebale biti uručene životne namirnice, rekli su nam iz Minoresa.

Dalibor Milas, koji je pokrenuo grupu Minores, kaže za Bljesak.info kako je Ljubo već drugi beskućnik koji je u posljednjih mjesec dana umro u Mostaru.

''Ljubu smo pronašli prije nešto više dvije i pol godine kako sav ozebao od hladnoće omotan u nekakav smrdljivi jorgan spava u jednoj ruševini u blizini Carinskog mosta. Od tada datira naše druženje. Ljubo definitivno nije bio najbolji čovjek na svijetu. Volio je ukrasti, slagati i prevariti. Bio je veseljak.

Mislim da nije prošao tjedan da Ljubo nije imao neke svoje nove teorije i teze, koje je iznosio i to ne zbog sebe nego čisto da zabavi ljude koji su ga skoro tri godine obilazili. Ljubo je bio naš simbol Staklene banke'', rekao je Milas i dodao kako se nekoliko puta pokušao izliječiti od ovisnosti (op. alkohol i droga).

''Nije išlo. Jednom sam ga upitao: "Pa, Ljubo bolan... Šta će ti više ta droga? Okani se toga.." Njegov odgovor me malo drmnuo: "Nije ovo droga nego je ovo sredstvo kojim malo uljepšavam svoju tužnu stvarnost." Ovo ga je njegovo "sredstvo" i odvelo iz ove stvarnosti. Da, malo prerano i neplanirano, ali opet očekivano. Ljubo je, nažalost, već drugi naš beskućnik koji je u ovom kratkom vremenskom roku završio svoj život.

I Sale se nedavno predozirao u jednoj ruševini. Ni Ljube ni Saleta se nitko neće pretjerano sjećati. Šteta je što im kao društvo nismo mogli više pomoći i još je veća šteta što kao društvo ništa od ovoga nećemo naučiti: dok će se jedni i dalje nastaviti drogirati i uništavati misleći da tako uljepšavaju svoju stvarnost, drugi će se ponašati kao da se to njih ne tiče i ignorirati ih'', rekao je Milas za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close