Bez službenih potvrda

Beskućnik, osumnjičen za paljenje crkve, kod sebe imao 9.000 eura?

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Županijskom tužiteljstvu nisu mogli potvrditi Srni je li kod beskućnika Nedeljka Dragaša, osumnjičenog za paljenje hrama Preobraženja Gospodnjeg u Pofalićima, kako su objavili pojedini mediji, pronađeno 9.000 eura.

Glasnogovornik županijskog MUP-a Irfan Nefić rekao je kako ne može ništa govoriti, jer je to u nadležnosti Tužiteljstva, dok je glasnogovornica Tužiteljstva Azra Bačvić izjavila Srni da zbog interesa istrage, koja je u tijeku, ne može davati više informacija.

Paroh Dolački Čedomir Đelmo izjavio je Srni da je o novcu, koji je navodno pronađen kod Dragaša, saznao iz medija.

"Koliko znam, policija to još nije potvrdila, a nadam se da mediji ne bi smjeli tako olako objaviti tako ozbiljnu informaciju. Nemam službenu informaciju da je to tako, a očekujem da je netko službeno potvrditi ili demantirati", istaknuo je Đelmo.

Dodao je kako je u tijeku čišćenje Hrama Preobraženja Gospodnjeg, u kojem su u nedjelju ujutro, 21. kolovoza, kroz zaštitnu rešetku na prozoru skladišta, uz upotrebu otvorenog plamena, zapaljene daske, nakon čega je požar zahvatio unutrašnjost skladišta.

Naveo je i kako je pripremio molbu Općini Centar koja im je obećala financijsku pomoć za sanaciju štete.

"Pripremamo ponudu da, pored postojećeg policijskog, postavimo i naš video nadzor. Trebamo postaviti i neprobojna stakla na prozorima i postaviti alarm kako bi, koliko je moguće, spriječili eventualne buduće napade na crkvu", istaknuo je paroh Dolački u izjavi Srni.

Podsjetivši da procijenjena šteta nakon požara iznosi 3.000 KM, Đelmo je rekao da je za nabavku video nadzora potrebno isto toliko novca.

Potvrdio je kako se vjerski obredi u hramu normalno odvijaju.

Dnevni avaz i Večernji list objavili su kako je kod beskućnika Nedeljka Dragaša, kojem je Općinski sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je zapalio hram Preobraženja Gospodnjeg u Pofalićima, pronađena veća količina novca.

Novac su našli službenici zatvorske policije koji detaljno pregledaju uhićene prilikom uvođenja u zatvorske prostorije.

Avaz je naveo da im je neslužbeno iz više izvora potvrđeno da je kod Dragaša pronađeno više od 9.000 eura, koji su bili zalijepljeni po njegovom tijelu.

Kopirati
Drag cursor here to close