Dačić

Beograd ne da nikom da se igra s Daytonom

Vijesti / Flash | 29. 09. 2016. u 14:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Beograd ne želi nijednim potezom nekome dati mogućnost da se igra Daytonskim mirovnim sporazumom", izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Vidite što se događa. Oni koji deset godine pričaju da Dayton ne valja, da se treba promijeniti, koji kažu treba Dayton dva, sad su odjednom počeli da budu 'Daytono-branitelji', a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, odnosno Republika Srpska je kao sada ta koja ruši Dayton", rekao je Dačić.

Na Odboru za vanjsku politiku Narodne skupštine Srbije pojasnio je kako je upravo radi toga Srbija zauzela stav oko referenduma kakav je zauzela i sačekala da se "spusti lopta" i sukobi u smislu retorike.

"Stoga smo čekali da se retorika smiri, da prođu razne godišnjice, događaji. Čekali smo da se smiri atmosfere oko rezolucije oko Srebrenice koju je pokrenula Velika Britanija, a da nas, kojih se to tiče, nije obavijestila o inicijativi", rekao je Dačić.

Ponovio je kako je Srbija protiv mijenjanja Daytona, a da do eventualne promjene može doći samo uz suglasnost tri naroda i dva entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close