Povezanost s Parizom

Belgijska policija izvela tri racije izvan Bruxellesa

Vijesti / Flash | 26. 11. 2015. u 18:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijske vlasti u četvrtak su izvele racije u tri mjesta izvan Bruxellesa za koje tvrde da su povezane s pariškim napadima, ali nitko nije uhićen.

Nakon što su pretresle kuću u blizini Sambrevillea, 80 kilometara južno od prijestolnice, one su pokrenule još dvije racije u Verviersu, 125 kilometara istočno od Bruxellesa.

Verviers je već bio poprište krvavog sučeljavanja u siječnju kada su dvojicu sumnjivaca ubile snage sigurnosti tijekom razmjene vatre. Vlada je tada priopćila da je izbjegnut trenutni napad.

Belgijske vlasti već su zatvorile petoricu osumnjičenih pod optužbama za terorizam u vezi s pariškim napadima. Najmanje jedan belgijski osumnjičenik u bjekstvu je nakon pariških napada a jedan Belgijanac ubijen u policijskoj raciji sjeverno od Pariza bio je osumnjičen za orkestriranje pariških napada u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Belgijske vlasti tijekom dana su snizile razinu terorističke prijetnje na drugu po visini razinu u Bruxellesu, nazivajući prijetnju "mogućom i vjerojatnom".

Peter Mertens iz Belgijskog kriznog centra izjavio je za Associated Press da je razina prijetnje na istoj razini širom zemlje. Od subote ujutru, Bruxelles - sjedište Europske unije i stožera NATO-a - upozoreni su na prijetnju koja se smatra "ozbiljnom i trenutnom".

Sniženje razine prijetnje smatra se iznenađujućim, jer je vlada priopćila da će zadržati najvišu razinu prijetnje u prijestolnici tijekom vikenda, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close