Dva dana nakon pucnjave

Beč: Preminuo policajac ranjen u okršaju s bh. pljačkašem

Vijesti / Flash | 06. 07. 2016. u 14:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečka policija priopćila je da policajac Danijel S. (23), koji je ranjen u obračunu sa pljačkašem iz BiH, preminuo sinoć u bolnici od posljedica ozljeda zadobivenih u okršaju.

Danijel S. je bio jedan od trojice policajaca koji su došli na dojavu o pljački u supermarketu 'Billa' u Beču.

Ovim tragičnim povodom oglasio se i austrijski kancelar Christian Kern, prenosi N1 BiH.

"Policajci svakodnevno riskiraju svoje živote za dobrobit našeg društva. Oni zaslužuju puno poštovanje i priznanje. Danas smo tragično saznali kakve sve rizike poduzimaju da bi nas zaštitili", stoji u priopćenju kancelara Kerna.

"Moja najdublja sućut obitelji, prijateljima i kolegama ovog policajca, koji je podlegao ozljedama koje je zadobio tijekom intervencije u petak", naveo je Kern.

Prve informacije su ukazivale na to da su ranjena dva policajca, od kojih je jedan, vjerojatno Danijel S, bio pogođen u glavu. Iako je hitno helikopterom prebačen u bolnicu, podlegao je ozljedama.

Podsjetimo, prema riječima svjedoka, sve se odigralo vrlo brzo. Tijekom akcije ubijen je i pljačkaš iz BiH (49), koji je osumnjičen za najmanje još dvije pljačke. Bio je naoružan pištoljem s prigušivačem, a prema riječima Paula Eidenbergera, glasnogovornika policije, riječ je o profesionalnom pljačkašu. Inače, policija je jučer uhitila i Volfganga A. (63) za koje se vjeruje da je bio suučesnik bh. pljačkaša, te ga je navodno čekao u vozilu za bijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close