Sirija

Bašar al-Assad: Ako je moja ostavka rješenje krize, spreman sam otići s vlasti

Vijesti / Svijet | 04. 10. 2015. u 10:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bašar Al-Assad danas je iranskoj televiziji Khabar Tv dao intervju, u kojem je rekao da je spreman otići s vlasti ako je to rješenje koje će riješiti sirijsku krizu.

Kazao je i kako su Sirija, Rusija, Iran i Irak ujedinjeni u borbi protiv terorističke Islamske države, no boji se kako bi neuspjeh na tom polju razorio Bliski istok.

"Te četiri zemlje postići će rezultate, za razliku od koalicije predvođene SAD-om u vrijeme čijih je jednogodišnjih zračnih udara protiv militanata Islamske države u Siriji i Iraku došlo do širenja nasilja", rekao je te dodao kako Sirija i saveznici moraju uspjeti "ili ćemo biti suočeni s razaranjem cijele regije."

"Dok Zapad puca na sirijske izbjeglice jednom rukom a drugom im daje jesti, Rusija nam nikada nije ništa nametala, posebno ne sada u ovoj krizi", rekao je Assad i dodao kako su glavni teroristički vođe u Siriji i Iraku oni europski.

Tvrdi kako je sirijski narod jedini koji može odlučivati o promjenama političkog sustava u zemlji.

Protivnici Assada tvrde kako je za razriješenje krize u Siriji nužno da on siđe s vlasti, iako su u posljednje vrijeme neke zapadne zemlje ublažile svoje stavove, rekavši kako bi on mogao ostati na vlasti tijekom prijelaznog razdoblja.

Assad pak ne vidi političko rješenje dokle god ima država koje i dalje podržavaju terorizam.

Kopirati
Drag cursor here to close