Okružno tužiteljstvo

Banjalučki bombaš priveden na ispitivanje

Vijesti / Crna Kronika | 15. 03. 2014. u 20:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Stevanović (1965.), koji je protekle noći uhićen zbog ubojstva vozača autobusa iz Banje Luke Bore Topoća (1961.), priveden je večeras u 19.00 sati u Okružno tužiteljstvo Banja Luka radi ispitivanja, potvrdila je glasnogovornica ovog tužiteljstva Maja Đaković-Vidović.

Tužiteljstvu je, nakon obavljene kriminalističke obrade, iz Centra javne sigurnosti Banja Luka dostavljen izvještaj protiv Stevanovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo, u stjecaju s kaznenim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je 13. ožujka, oko 10.45 sati, na autobusnom stajalištu, u autobus „Autoprevoza“ broj 2, koji je prometovao na liniji Banja Luka (centar)-Trn, bacio eksplozivnu napravu te je tom prilikom smrtno nastradao vozač autobusa Boro Topić Boro, a dvije osobe su zadobile tjelesne ozljede.

Nakon ispitivanja u nastavku postupka istrage, postupajući tužitelj će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Kopirati
Drag cursor here to close