umjesto slatkiša

Banja Luka: U pismu pronađene sjemenke konoplje

Vijesti / Flash | 17. 04. 2014. u 10:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskom referatu Pošta Banja Luka prilikom pregleda poštanskih pošiljki u uvozu otkrili su pošiljku iz Velike Britanije, težine 0,183 kg za fizičko lice iz Gradiške, a koja je bila prijavljena za carinski pregled.

Predmetna roba je deklarirana kao pošiljka koja sadrži novčanik i slatkiše. Detaljnim pregledom je utvrđeno da su u novčaniku sakrivena mala pakiranja s epruvetama u kojima se nalaze sjemenke koje svojim izgledom i podacima sa pakovanja podsjećaju na sjemenke biljke konoplja Cannabis Sativa L, a koja se nalazi u tabeli I: zabranjene supstance i biljke odnosno 1. lista opojnih droga čiji je uzgoj, proizvodnja, promet, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH priopćila je kako je pronađeno: Medicann Scrog 5 Feminized Seeds – 1 epruveta s 5 sjemenki; Medicann Afghani 5 regular – 1 epruveta s 5 sjemenki; Indica line Nothern Light Blue – 1 epruveta sa 5 sjemenki; BlimBurn Seeds C+Auto fem – 1 kesica sa 1 sjemenkom; BlimBurn Seeds Silver Surfer Haze fem – 1 kesica sa 1sjemenkom te G13 Labs Blue OG fem – 1 kesica sa 1 sjemenkom.

''Posebno ističemo da pošiljke koje pristižu u BiH putem pošte idu na detaljan pregled u naša tri carinska referata a to su Banja Luka, Sarajevo i Mostar. Pri pregledu se često koristi skener mobilno vozilo koje je UNO dobila kao donaciju od Vlade SAD-a, a detaljnim pregledom se mogu otkriti sve sumnjive vrste robe u pismima ili poštanskim paketima'', naveli su iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close