Ubojstvo

Banja Luka: Sin nagovorio prijatelja da mu ubije oca

Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2014. u 13:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je uhitila osobe za koje se sumnja da su ubili vlasnika caffe bara "Casablanca" u Kočićevu kod Gradiške Radovana Stijakovića, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banja Luka. Uhićeni će danas biti sprovedeni u Okružno tužiteljstvo Banja Luka na dalje postupanje.

Stijaković (49) ubijen je u kući rafalom iz puške u srijedu, 22. siječnja, između 23:30 sati i ponoći. Tijelo Stijakovića pronašao je njegov sin narednog jutra. Stijeković je bio u sjedećem položaju za kompjuterom.

Radovana Stijakovića (49) iz Gradiške ubio je Danijel Dujić (1988.), prijatelj njegovog sina Roberta Stijakovića (1988.), koji ga je i nagovorio da izvrši to teško kazneno djelo protiv svog oca, saznaje Fena. Motiv ubojstva je koristoljublje, utvrdila je policija.

Na vanrednoj press-konferenciji u Centru javne bezbjednosti Banja Luka priopćeni su detalji ovog ubojstva, koje se dogodilo 22. siječnja, uz navođenje inicijala osumnjičenih. Robert Stijaković i njegov prijatelj i izvršitelj ubojstva Danijel Dujić u petak su lišeni slobode.

Na osnovu prikupljenih informacija i dokaznog materijala utvrđeno je da je Robert Stijaković nagovorio svog prijatelja Dujića da izvrši teško ubojstvo što je on i učinio 22. siječnja u večernjim satima. Dujić je došao do kuće oštećenog, i kroz prozor, iz automatske puške pucao u Radovana Stijakovića nanijevši mu više prostrijelnih i ustrijelnih rana od kojih je preminuo.

Policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija vlasništva osumnjičenih, te tom prilikom je pronađeno 10 pušaka i tri pištolja različitog kalibra i oko 500 komada streljiva.

O svemu navedenom upoznat je postupajući tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se uhićeni uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima, danas sprovedu u Okružno tužiteljstvo Banja Luka na dalje postupanje. Radovan Stijaković je bio vlasnik kafića 'Casablanca' i dugo godina je radio u Njemačkoj. Njegov sin živio je s majkom u Gradišci.

Kopirati
Drag cursor here to close